Over mij

Ik ben Martine en houd zoals iedereen van lekker eten. Dat is o.a. ook waar de Streekplanck uit voortkomt, liefde voor borrelen, lekker eten en onze mooie provincie Utrecht.

Eten is voor mij een heel belangrijk onderdeel van het leven. Het gaat niet alleen om de voeding, maar juist ook om de beleving. Eten heeft toegevoegde waarde en draagt bij aan het moment, aan de herinnering. Als je jarig bent, deel je uit, je haalt een lekkere taart, nodigt vrienden en familie uit voor een hapje en een drankje of je gaat misschien uit eten. Dit doe je allemaal omdat het bijdraagt aan je dag, aan de feestvreugde, aan het moment.

Van 2015 tot 2018 heb ik in Frankrijk gewoond. Daar woonde ik een klein skigebied in de Franse Alpen. Veel van onze gasten waren geïnteresseerd in de lokale producten, vooral de Fransen zelf. Zij zijn ook vaak erg trots op wat hun regio allemaal te bieden heeft en op vakantie willen ze die dingen maar al te graag proberen. Dit is iets wat ik toen vanuit Nederland nog niet zo kende. De lekkerste kazen kwamen uit Frankrijk, wijn haalde je uit Italië en voor de lekkerste ham moest je de Spaanse hebben. Toen ik weer in Nederland woonde kwam ik erachter dat je helemaal niet zo ver van huis hoeft. Onze eigen omgeving heeft vaak veel meer te bieden dan we door hebben en met de Streekplanck wil ik dit laten zien èn proeven.

Heb je ook zo’n zin gekregen in een heerlijke Streekplanck? Of heb je nog vragen? Dan kan dat hier.