De Streekplanck

De Streekplanck is een borrelplank gevuld met de lekkerste producten uit Utrecht en omgeving. Alles wat op de planck ligt is lokaal gegroeid of geproduceerd. De kaas wordt dus niet alleen door een Utrechtse kaasmaker gemaakt, maar de koeien grazen ook hier in de omgeving. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de charcuterie.

Vaak denk je bij charcuterie of een kaasplankje aan Italië of Frankrijk, maar het zal je verbazen wat voor lekkers er in onze eigen regio allemaal te krijgen is. Ook hier worden droge worsten, rauwe hammen en speciale kaasjes gemaakt. En er groeien heerlijke groenten en fruit. Naast dat lokaal eten dus heel erg lekker is, is het ook duurzaam. Er wordt minder energie verbruikt bij het transport en ook bij het verpakken en bewaren van de producten. De leveranciers zijn vaak kleine ondernemers, met meerdere producten, die zij op een milieuvriendelijke manier telen. Dit is ook weer goed voor de biodiversiteit.

Omdat alles op de Streekplanck bij kleine lokale ondernemers vandaan komt, kan het aanbod nog weleens verschillen. Ook de seizoenen zijn van invloed op wat er allemaal te krijgen is. Maar de Streekplanck is altijd goed gevuld met de lekkerste producten. Zo zal deze altijd uit minimaal 3 soorten charcuterie en 3 soorten kaas bestaan, er zit vers brood bij en natuurlijk verschillende groenten, fruit en/of noten.

Omdat we alle producten vers halen, is het van belang dat je de Streekplanck op tijd besteld. Het liefst minimaal 48 uur van te voren. Ben je iets later, dan neem we even contact met je op om te overleggen wat er mogelijk is. Zo hebben wij de tijd om alles te verzamelen en weten we zeker dat we de planck met aandacht kunnen bereiden.

De Streekplanck bestel je al vanaf 2 personen, € 15 p.p.

Mocht je nog een vraag hebben of gelijk willen bestellen dan kan dat hier